Kontakt

Kontakt meg her. arve.kvale.hansen@vikenfiber.no

Reklamer

5 thoughts on “Kontakt

 1. Hei veldig flott bildepå forsiden (første bildet med NEX-6 kamera)!

  Jeg havnet her ved å søke litt rundt om NEX-6 kamera, havnet på en diskusjonstråd der du spurte om NE-6 vs NEX-5N – jeg ser du har skaffet deg NEX-6 🙂 Det har nettop jeg og ser du. Nå har det seg sånn at jeg er amatør, og leter etter noen gode råd. Mitt spørsmål til deg er, siden du har samme kamera som jeg har og samme objektiv (kit objektivet 16-55mm OSS), hva du anbefaler å stille inn kameraets megapiksler til? Er 16.1 unødvendig mye? Får jeg bedre bilder ved å stille til mellominnstillingen på ~8MP? Bildene skal i hovedsak sees på skjermen min som er 27», 1440p men også deles på nettet på en fremtidig wp side ala denne og også FB o.l. Egentlig lurer jeg på så mangt men for å begrense meg spør jeg om dette, antall MP, og også hvilke størrelser jeg bør lagre bildene som etter behandling (Lightroom). Dette bringer meg og til hva bør jeg lagre bildet som, sRGB eller AdobeRGB. Jeg tar bildene i AdobeRGB da jeg har en Wide Gamut IPS skjerm – men ikke alle har det. Nå har vel de fleste moderne nettlesere og operativsystemer (også i windows) color management som vil gjøre at taggede AdobeRGB bilder vises «korrekt» hos de med sRGB monitor, slik at jeg ganske trygt kan lagre bildene som AdobeRGB, eller er dette dumt mtp det store flertall som ser bildet i sRGB? Vil jeg, hvis jeg vil dele bildet i sRGB få bedre bilder ved å stille kameraet til sRGB?

  Flott side, jeg kikker litt rundt her før jeg surfer videre 🙂

  Hilsen Joakim

  • En liten feil ser jeg, kit objektivet er jo på 16-50mm ikke 16-55mm… Men du forstod sikkert hva jeg mente 🙂

  • Takk.
   Jeg bruker alltid høyeste oppløsning når jeg tar bildene. Selv om det tar litt større plass. Men da kan jag velge i redigeringen å sette ned oppløsningen. Jeg tar alltid bildene i RAW formatfor da har jeg større spillerom i redigeringen i Adobe Lightroom.
   Bilder jeg skal ha på nettet lagrer jeg i sRGB, mens skal jeg printe bilder så lagrer jeg de oftest i AdobeRGB om printeren klarer dette.

   En annen ting som er viktig er backup av bildene. Har de på Pc’n + harddisk i safen + en kopi utenfor huset som kan være jobben.
   Spørr videre om det er mere du lurer på.

   Hilsen Arve

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: