Foto bagger, sekker og bæresystemer. Hva finnes?

Har lenge prøvd å finne det beste bæringsystemet for fotoutstyret mitt. Bildet over viser det jeg har av bagger og sekker.

Cambags er en side som tester fotobagger og fotosekker.

BÆRESYSTEM:

Etter å ha lest rundt på masse forumer og nettsider havnet jeg på siden til Carl Grobl. Jeg gikk til anskaffelse av det bredeste beltet og Digital Holster 40 til Think Tank. Fant ut at dette var altfor tungt på hofta med Canon 5DmkII påmontert vertikalgrep og Canon EF24-70 2.8L. Mulig jeg da brukte noen muskler jeg ikke er vant til å bruke for ble utrolig støl eller en tur. Da synes jeg det er mye bedre å ha Digital Holster over skulderen. Noe jeg gjør veldig ofte når jeg bare skal ha med et objektiv. Eller bruker en av Think Tank beltene sammen med et par Lens Pouches i tillegg til Digital Holster over skulderen. Digital Holster 40 passer fint til Canon 7D med vertikalgrep + Canon EF70-200 2.8LIS II påmontert solblender motsatt vei. Til langrenn og slalom har jeg funnet ut at Digital Holster Harnesser glimrende. Da har man begge armene fri. Skulle man være så uheldig å falle så detter man ofte på siden eller på ryggen. Da har man kamera ganske trygt på magen.

SKULDERREIM:

Det beste kjøpet jeg har gjort er Black Rapid RS-7 skulderreim. Grunnen til at jeg valgte Black Rapid fremfor eks Sun-Sniper, er at Black Rapid har en krok som man kan hekte av. Da er kameraet fritt. På Sun-Sniper og andre merker sitter delen fast i reima. På Canon 7D har jeg en FastenR-3 og på Canon 70-200 2.8LIS II bruker jeg en FastenR-T1 TRIPOD. Når jeg har 70-200 objektivet på kamerahuset så bruker jeg skulderreima på objektivet. Men når jeg skal bruke monopod’n tar jeg kroken ut av objektivet og setter over på kamerahuset. Da har jeg fortsatt en sikkerhet med reima i kamerahuset.

.

FOTOSEKK:

 Lowepro Mini Trekker AW er den første sekken jeg kjøpte for mange år siden. Den rommer mye utstyr og jeg liker spesielt godt den store lommen foran som rommer et par blitzer + mere småutstyr. Veldig bra om man skal ha med seg en del utstyr på hytta. Skal man så på småturer kan man ta ut det utstyret man ikke trenger. Sekken veier kun 1,16kg. Så den er lett å bære i forhold til andre sekker som veier 1,5 til 3,5kg.

Sekk er helt klart det jeg liker best å bære utstyret i. Om det er et kamera med et eller flere objektiver. Så var det å finne den beste sekken. Har tenkt at det er best å ha så liten og lett sekk som mulig. At man har flere sekker til forskjellige formål. Jeg kjøpte dermed Think Tank Glass Taxi. Denne har innermål: 21.1 x 41.4 x 20.3 cm og yttermål: 21.6 x 43.2 x 24.1 cm og veier 0,9-1,7kg. Kommer an på hvor mye skillevegger og reimer du har på. Det følger også med en skulderreim. Denne sekken skal klare et objektiv på 300mm 2,8 påmontert et DSLR. Den kommer med veldig mange skillevegger slik at man kan bygge som man vil. Det største beltet passet ikke på sekken, så jeg gikk på det tynneste. Dette gjør at sekken ikke blir så vinglete.

 Her er en test av fotosekken:

Enda mere på jakt fant jeg denne lille sekken Lowepro Flipside 200. For å ha noe veldig lett på småturer. Kamerahus uten vertikalgrep og et par objektiver. Med 70-200 2.8LIS II med solblender og en 24-70 2.8L ble sekken altfor smal og jeg fikk ikke lukket glidelåsen igjen. «Reisekittet» mitt som er kamerahus med den lette 70-200 4LIS og 24-105 4LIS begge med solblender passet veldig bra.

Når jeg kjøpte Canon 7D i høst, leste jeg mye innlegg om værtettheten som er så som så. Når jeg stod i akebakken og det snødde litt, hadde jeg en plastpose som jeg la over kamera når jeg ikke tok bilder. Da tenkte jeg. Er mye bedre å ha denne i en stor bag eller lignende. Ta den ut og inn når jeg trenger det. Da fant jeg Think Tank Sling-O-Matic 20. Tar jeg ut mesteparten av skilleveggene rommer denne Canon 7D med vertikalgrep + FastenR-3 (Tappen jeg skrur inn i vertikalgrepet for å bruke Black Rapid systemet). Da får jeg også påmontert Canon EF70-200 2.8LIS II med solblender riktig vei. Bare å vippe frem fra ryggen. Åpne glidelåsen og man er klar til å skyte.

Her er en test av Sling-O-Matic:

TURSEKK MED FAMILIEN:

Her har jeg ikke funnet noen god løsning enda. Si man skal på sydenferie. Prøver å ikke ta med for dyrt og tungt utstyr. I fjor sommer til Rhodos ble det Canon 5DmkII, vertikalgrep, EF24-105 4LIS, EF70-200 4LIS og EF85 1.8. Da bruker jeg Think Tank Digital Holster 40 som jeg har på skulderen. Har en 35L vanlig tursekk som jeg har med 2 stk Lowepro objektiv etui som jeg legger oppi sekken. Da har jeg plass til mye annet jeg trenger på flyet til familien. Når man er på feriestedet og kamerautstyret ligger i safe boxen på rommet kan man bruke sekken ned på stranda osv.

Har i flere år lett etter den ultimate sekken som rommer litt fotoutstyr og som rommer litt mat, drikke og klær til oss 4.

F-stop Loka ser ut som en spennende sekk til dette formålet.

Dette er en sekk på 37 liter som man kan sette inn en ICU innsats på smal, medium, large eller xtra large. Medium kan man få med litt utstyr i tillegg til litt mat og klær. Eneste jeg er litt usikker på er når man har  lysterke objektiver med solblender. Hvor mye får man da plass til? Da må man trolig satse på 2 rader med fotoutstyr i stedet for 3.

Her er linker til tester og forumer som omtaler F-Stop:

dancarrphotography.com

www.dgrin.com

www.fredmiranda.com

www.nwpphotoforum.com

FStop Loka Review Part 1/3

FStop Loka Review Part 2/3

FStop Loka Review Part 3/3

Et annet alternativ er Clik ELite Contreajour 35 eller 40

Her er linker til tester og forumer som omtaler Clik ELite Contreajour:

www.erikseo.com

turkamera.no

vimeo.com

Bergans Skarstind 40L er den sekken jeg bruker til dette formålet nå.

Denne sekken er veldig lett. Veier bare 1.25kg. Den har veldig godt og solid hoftebelte. I ryggen har den en spent netting som gir bra ventilasjon. Her kan jeg få med en saftflaske på hver side. Litt mat og klær inni sekken, samt et par objektiver. Da kan jeg enten ha en snutebag eller annen bag på toppen i sekken. Om jeg har for mye med kan jeg ha snutebag eller annen bag hengende over skulderen. I tillegg er den veldig hendig å ha med på sykkeltur eller andre turer som jeg ikke har med så mye kamerautstyr også. Hadde denne sekken med på en sykkeltur og da hadde jeg fylt den opp med 11kg. Denne sekken har en veiledende pris på 900kr.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: